Teamfoto Stukadoorsbedrijf J.Brosda
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Zutphen

Het isolerend effect van stucwerk voor u uitgelegd

Redactie apeldoorn-stukadoor.nl, 6 augustus 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Onze stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Een veelvoorkomende methode om woningmuren af te werken is stucwerk. Hierdoor ontstaat een vlak en egaal oppervlak dat perfect is voor verdere afwerking met verf of behang. Echter, stucwerk heeft niet alleen praktische en esthetische voordelen, het is ook zeer duurzaam!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk besproken met betrekking tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Apeldoorn

Bij het verduurzamen van uw woning wordt vaak gedacht aan de verbetering van de isolatie of het verwarmingssysteem. Echter, het is voordeliger om het stucwerk en de isolatie gelijktijdig aan te pakken. Met het combineren van deze twee methoden, kunt u profiteren van de synergie die ontstaat.

Wanneer beide technieken samen worden toegepast, resulteert dit in een hogere mate van isolatie dan wanneer u slechts stucwerk zou laten doen. Dit is vanzelfsprekend veel duurzamer. Stuc draagt bij aan een toename van de thermische massa van een muur, wat resulteert in een extra isolatielaag. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en effectief buiten gehouden wordt.

Het is ook minder omslachtig en efficiënter dan andere duurzame opties. Stukadoors gaan vakkundig te werk en er is geen hak of breekwerk nodig om het stucwerk en de isolatie aan te brengen. Hierdoor kunt u voorzichtig beginnen met het verduurzamen van uw leefomgeving, zonder dat daar drastische veranderingen voor nodig zijn.

Isolatie en energie-efficiëntie verbeteren met stucwerk

Sommige variëteiten van stucwerk zijn specifiek ontworpen voor isolatiedoeleinden. Als u van plan bent om stucwerk en isolatie gelijktijdig toe te passen, is het verstandig om eerst te achterhalen welk type stucwerk goed aansluit. Afhankelijk van de gewenste stuclocatie en -methode, zijn er verschillende diverse opties beschikbaar.

Als u van plan bent te stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt realiseren, is gevelisolatie stucwerk de beste keuze. Het is toepasbaar om dit type stucwerk aan te brengen op verschillende ondergronden, zoals baksteen en beton, met als voornaamste doel het versterken van de thermische massa van de buitenmuur voor een verbeterde isolatie. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel beter buiten gehouden en dringt deze minder snel door tot binnen.

Wanneer u wat meer flexibiliteit wenst in uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, een uitstekende oplossing. EPS stucwerk bestaat uit een laagje EPS-schuim en een laagje stucwerk. Aan de muur wordt eerst het schuim bevestigd en vervolgens afgewerkt met een laag stuc.

Het samenvoegen van deze elementen resulteert in een hoge isolatiewaarde en is daarom heel populair. Daarnaast kunt u op verschillende manieren deze stuc-isolatie constructie ontwerpen. Dat maakt het zeer geschikt voor ingewikkelde wanden en binnenruimten.

Een effectieve aanpak voor het stucen en isoleren van uw huis is kalk stucwerk. Dit type stucwerk kan worden toegepast op zowel binnen- als buitenmuren. Een oude werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk werkt op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk, aangezien het de thermische massa van de muur verhoogt. Kalk bezit van nature isolerende eigenschappen, daarom gebeurt dit. Naast het isoleren ziet kalk er ook nog eens mooi uit, wat een extra voordeel biedt.

Energiebesparing door middel van stucwerk

De isolatie van uw woning profiteert enorm van stucwerk. Dit kan betekenen dat uw energierekening lager uitvalt. Ontdek manieren om uw energiekosten te verlagen.

Met isolatie stucwerk verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bereikt u mogelijk al besparingen op de energierekening. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te slaan om uw woning op te warmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Kiest u ervoor om de gevel te isoleren met stucwerk, dan kunt u wellicht aanspraak maken op een subsidie. Gevelisolatie is opgenomen in de ISDE-regeling, waardoor u een deel van de kosten vergoed kunt krijgen door de overheid. Dit leidt tot een vergoeding voor de verduurzaming van uw huis, inclusief isolatie via stucwerk, wat resulteert in een gunstigere financiële situatie.

Stuc- en isolatieservice van Stukadoorsbedrijf J.Brosda voor kwaliteit en deskundigheid

Omdat het niet alleen beperkt is tot het stucen van een muur, maar ook om isolatieprojecten uit te voeren, is vakkundigheid vereist. Onze ervaren stukadoors kunnen u ondersteunen bij deze zaken. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn van cruciaal belang voor ons.

Het is essentieel om bekwaam te zijn bij het aanvragen van een subsidie. Als u behoefte heeft aan deskundig advies, het stellen van vragen of het inplannen van een afspraak, neem dan contact op met Stukadoorsbedrijf J.Brosda via 0575 211 112. Als u verdere hulp nodig heeft, kunt u altijd bij ons aankloppen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het stuken van buitengevels en voor sierstucwerk (zoals beton ciré en leemstuc) hebben wij alle expertise in huis. Sausklare wanden kunnen wij voor u afwerken met airless latex spuiten. Voor grotere projecten schakelen we collega-stukadoors in.