Teamfoto Stukadoorsbedrijf J.Brosda
Plafond stucen Apeldoorn Wij staan in Apeldoorn voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Zutphen

Plafond stucen Apeldoorn

Voor zowel nieuwbouw als renovaties is een plafond stucen van groot belang. Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de regio Apeldoorn, kunt u vertrouwen op het hoogwaardige stucwerk geleverd door Stukadoorsbedrijf J.Brosda. Wij bieden naadloos gestucte plafonds, volledig op maat gemaakt voor u.

Service staat voor ons centraal. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u vragen over de voordelen van het stucen van een plafond en de verschillende mogelijkheden? Lees verder om meer te weten te komen over onze unieke opties voor plafond stucen in Apeldoorn en omstreken!

Wilt u meer informatie tijdens een op maat gemaakt adviesgesprek? Onze experts bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda zijn bereikbaar op 0575 211 112 om u te woord te staan. U kunt zich ook aanmelden voor een vrijblijvende offerte.

Een mooi gestucte plafond!
Onze stukadoors in Apeldoorn zijn gespecialiseerd in plafonds stucen.

Plafond stucen kosten

Uw interieur verbetert aanzienlijk wanneer het plafond gestuct is. Deze afwerking geeft een strakke, moderne uitstraling en maakt uw woning duurzamer. Uiteraard wilt u de kosten per m2 weten voor het stucen van uw plafond.

De prijs voor plafondstucen wordt door meerdere factoren beïnvloed. Onze vakmensen van Stukadoorsbedrijf J.Brosda voorzien u graag van een gedetailleerde prijsopgave. Wij voorzien u graag van een advies op maat. U bereikt ons op 0575 211 112.

Meerdere factoren dragen bij aan de kosten van plafond stucen. De prijs wordt niet alleen bepaald door de grootte van het plafond. Hier vindt u de factoren die van invloed zijn op de prijs van plafond stucen.

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder gedeeld, zijn er verschillende stucwerkmogelijkheden voor het plafond. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en de daarbij behorende kosten. Spackspuitwerk is over het algemeen de voordeligste vorm van stucwerk. Sierpleister is meestal duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  Bij de kostenberekening is de omvang van het plafond een belangrijke factor. Grotere plafonds zijn doorgaans goedkoper per m2, omdat het om een groot oppervlak gaat. Bij projecten van kleinere omvang kunnen de kosten per m2 toenemen, doordat de voorbereidingskosten relatief hoger zijn.
 3. De ondergrond goed voorbereiden
  Hoe het plafond eruitziet, bepaalt welke voorbereidingen nodig zijn. Een schoon en egaal plafond is goedkoper; de stukadoor kan gelijk aan de slag. Mocht het plafond beschadigd zijn, dan moeten deze beschadigingen eerst worden verholpen, wat aanvullende kosten veroorzaakt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De ligging van uw woning samen met de toegankelijkheid van het plafond kan de kosten beïnvloeden. Plaatsen die moeilijk te bereiken zijn, vragen om meer tijd en moeite. Arbeidskosten nemen toe bij hooggelegen of moeilijk te bereiken plafonds.
 5. Materialen
  De stukadoor zet diverse materialen in om uw plafond met kwalitatief stucwerk af te werken. Als het plafond onverwacht hoger is, worden er meer steigers en materialen ingezet. Dit zorgt ervoor dat de materiaalkosten verder omhoog gaan..

Hoeveel u uiteindelijk betaalt voor het stucen van een plafond kan sterk variëren afhankelijk van de genoemde aspecten. Houd deze factoren goed in gedachten bij het uitvoeren van uw droomproject. Voor tijdig advies kunt u altijd bij onze vakmannen van Stukadoorsbedrijf J.Brosda terecht.

Voordelen van plafond stucen

Een perfecte afwerking van een ruimte begint met een glad plafond. Het aanbrengen van stucwerk verbergt oneffenheden, naden en beschadigingen, waardoor een nette afwerking ontstaat. Behang of gestuct: kies iets wat bij u past. Een plafond dat gestuct is, biedt meer voordelen dan u zou denken:

 • Duurzaamheid: Het stucwerk zorgt ervoor dat slijtage en beschadigingen geen kans krijgen. Dit zorgt ervoor dat u veel jaren plezier beleeft aan uw woning. Daarnaast biedt het extra vochtbescherming, wat belangrijk is in vochtige omgevingen zoals de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Een gestuct plafond biedt verbeterde isolatie en kan daarmee helpen om energie te besparen. Door stucwerk aan te brengen, wordt ook de akoestiek in uw woning beter. Het stucwerk zorgt er ook voor dat de akoestiek binnen de woning beter wordt. Hierdoor wordt geluidsoverlast gereduceerd.
 • Onderhoudsgemak: Door het plafond te stucen bespaart u veel tijd op onderhoud. Vuil en stof zijn met gemak te verwijderen. Het verhelpen van kleine beschadigingen is eenvoudig en snel.

Proces van plafond stucen

Een plafond stucen is een complexe klus die nauwkeurigheid en ervaring vereist. [Bedrijfsnaam] beschikt over stukadoors met jarenlange ervaring en veel kennis van zaken. Ons stucproces voor uw plafond verloopt in deze stappen:

 • Voorbereiding: de ruimte wordt voorbereid door het afdekken van vloeren en meubels. Het plafond wordt gereinigd en vrijgemaakt van stof, vuil en losse componenten. Schade wordt gerepareerd om een egale oppervlakte te garanderen.
 • Hierna wordt er een primer aangebracht. Om zeker te zijn van een goede hechting, wordt een primer of grondlaag aangebracht. De primer helpt om te zorgen dat het stucwerk niet losraakt en schilfert.
 • Na het treffen van alle voorbereidingen, kan de fase van het aanbrengen van het stucwerk worden gestart. Met een spaan wordt het stucwerk in dunne lagen aangebracht die daarna moeten drogen. Dit proces wordt afhankelijk van de temperatuur meerdere keren herhaald, afgestemd op het te gebruiken stucwerk.
 • Afwerking: Na de aanbreng van de eindlaag, zorgen we voor de nette afwerking van het plafond. Dit gebeurt door middel van schuren en polijsten. Een decoratieve afwerking kan desgewenst nog worden toegevoegd, afhankelijk van uw voorkeuren.

Soorten stucwerk voor het plafond

Er zijn diverse opties qua stucwerk beschikbaar als u uw plafond laat stucen. Elk stucwerk heeft zijn eigen voordelen en onderscheidende eigenschappen. Hieronder de meest gangbare opties:

 • Pleisterwerk: levert een glad en gelijkmatig oppervlak. Het draagt bij aan een moderne en verzorgde sfeer. Makkelijk schoon te maken en zeer geschikt voor verf of behang.
 • Spackspuiten: is een economische keuze voor plafondstucwerk. Met spackspuiten en een machine kunnen grote oppervlaktes in korte tijd worden behandeld. Het zorgt voor een korrelige textuur en komt in verschillende kleuren.
 • Sierpleister: geschikt voor toepassing op muren en plafonds. Hiermee worden alle pleisterwerken met een dikke of dunne structuur aangeduid. Een favoriete variant is spachtelputz.

Plafond stucen door Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Voor het stucen van een plafond is specifieke ervaring en vaardigheid nodig. Bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda ben u aan het goede adres. Onze deskundigheid en vaardigheden zorgen voor hoogwaardig stucwerk.

Het stucwerk wordt met zorg en hoogwaardige materialen door ons aangebracht. Wij blijven ons continu bijscholen over de nieuwste technieken. Bij ons bent u verzekerd van een duurzaam en probleemloos plafond.

Bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda denken we graag met u mee bij vragen. Voor aanvullende informatie kunt u contact met ons opnemen of ons vrijblijvende offerteformulier invullen. Direct een stukadoor spreken? Bel 0575 211 112, wij helpen u graag telefonisch verder.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kun je alle soorten plafonds stucen?

Geschikte oppervlakken voor stucwerk zijn onder andere gipsplaten, fermacell en beton. Op een houten ondergrond kan niet direct stucwerk worden aangebracht. Vooraf dienen gipsplaten aangebracht te worden.

Wat zijn de stappen om een plafond te stucen?

Hoewel het stucen van een plafond een doe-het-zelf project kan zijn, vergt het veel nauwkeurigheid en kunde om een gelijkmatig eindresultaat te realiseren. Voor een perfect resultaat raden wij aan om een professionele stukadoor in te huren. Hierdoor bent u verzekerd van een glad eindresultaat.

Wat is de duur van het stucen van een plafond?

Dit hangt helemaal af van de omvang van het project en het type stucwerk. In de meeste gevallen duurt het proces, inclusief droogtijd, ongeveer 1 á 2 weken. Daarna is de ruimte klaar voor gebruik.

Wat is de prijs per vierkante meter voor plafondstucwerk?

Dit is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de oppervlakte van het project. De uiteindelijke kosten worden ook beïnvloed door het gekozen materiaal en eventuele extra's. Neem contact op met een vakman voor een specifieke prijsindicatie.

Stukadoorsbedrijf J.Brosda staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het stuken van buitengevels en voor sierstucwerk (zoals beton ciré en leemstuc) hebben wij alle expertise in huis. Sausklare wanden kunnen wij voor u afwerken met airless latex spuiten. Voor grotere projecten schakelen we collega-stukadoors in.