Teamfoto Stukadoorsbedrijf J.Brosda
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Zutphen

Spachtelputz Apeldoorn

De vakmensen van Stukadoorsbedrijf J.Brosda zijn bedreven in verschillende soorten stucwerk klussen. Wij brengen ook spachtelputz aan op muren en plafonds. Lees meer over spachtelputz, de toepassingen en de kosten hieronder.

Bent u geïnteresseerd in extra informatie? U kunt altijd bellen met onze stukadoors op 0575 211 112. Wij zijn hier om u te assisteren!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een variant van stucwerk dat verrijkt is met fijne marmerkorrels. Het is een soort Sierpleister dat wordt aangebracht, op muren, wanden en plafonds. Het levert een ideale decoratieve afwerking. Deze stucwerksoort heeft een ruwe textuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is sterk en eenvoudig in onderhoud. Het wordt veel toegepast in woningen en kantoren.

Er zijn mogelijkheden in de dikte van de korrels. De marmerkorrels in spachtelputz zijn er in diverse diktes en bepalen de uitstraling van het interieur. De dikte waarmee men spachtelputz aanbrengt, ligt vaak tussen de 1 en 4 millimeter.

Spachtelputz op bruine muur
Spachtelputz laten aanbregen in Apeldoorn en omstreken? Stukadoorsbedrijf J.Brosda is bekend met diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Spachtelputz zorgt voor diverse voordelen wanneer toegepast in uw woning. Omdat spachtelputz zoveel voordelen heeft, is het een van de favoriete stucafwerkingen. Lijst met de voordelen:

 1. Door de hoge robuustheid van spachtelputz is het goed bestand tegen stoten.
 2. U kunt spachtelputz laten aanbrengen in verschillende kleuren, hierdoor hebt u veel keuze in kleurvariatie.
 3. Het kan zowel binnen- als buitenshuis op muren worden gebruikt.
 4. Met kleurtoevoeging aan de spachtelputz kan dit direct op de muur worden aangebracht. Overschilderen is dan niet nodig.
 5. Spachtelputz vereist weinig onderhoud en is makkelijk te reinigen met water.
 6. Het kan eenvoudig met water worden gereinigd, wat het praktisch maakt voor drukke gezinnen en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

In de meeste stucwerkprojecten is het zo: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per vierkante meter. Waarschijnlijk bent u goedkoper uit door het hele huis met spachtelputz in één keer te laten stucen. Het realiseren van stucwerk is arbeidsintensief; laat dit gerust over aan de ervaren stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda.

Wilt u weten wat spachtelputz kost? Dat hangt af van de grootte van het oppervlak, de plaats in uw huis en de extra kleuren die u kiest. Voor een offerte voor uw woning belt u ons makkelijk op 0575 211 112. Bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda zijn onze vakmensen bereid een inspectie voor u uit te voeren, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kleurenvariatie van Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Zoals eerder benoemd is het voordeel van spachtelputz dat het een breed en divers inzetbaar materiaal is. Heeft u liever een fraaie kleur op uw muren? Geen zorgen, het is een optie om een pigment toe te voegen, zodat er eindeloos met kleuren kan worden gevarieerd.

Een pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur behouden blijft. Bij schade valt het niet op dat er een stukje weg is. Het onderliggende pleister heeft dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Soms kan het nodig zijn om spachtelputz te verwijderen, bijvoorbeeld vanwege schade. Er kunnen situaties zijn waarin leidingen of stroomkabels vervangen moeten worden en de muur weer dichtgemaakt moet worden. Misschien harmonieert de huidige stijl niet langer met uw interieur.

Wat ook uw reden is, het is goed om te weten dat spachtelputz verwijderd kan worden. Wanneer de spachtelputz nog goed vastzit aan de ondergrond, is het verstandig om eroverheen te stucen. Het weghalen van spachtelputz is een intensieve en tijdrovende taak. De vaakst voorkomende methoden om spachtelputz te verwijderen zijn:

 • Door middel van afsteken
  U kunt de spachtelputz als het ware van de muur schrapen of hakken met een afsteekmes. Vanwege de robuustheid van spachtelputz, kunt u schade aan de muur of het plafond verwachten tijdens het verwijderen. Wanneer u het verwijdert, is de kans groot dat u de muur of het plafond beschadigt.
 • Schuurmachine methode
  Met een schuurmachine zult u zien dat spachtelputz effectief kan worden verwijderd. Het gebruik van deze methode resulteert in veel stof. Om ongelukken te voorkomen, draagt u het beste een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Gebruik stoom om te verwijderen.
  Een efficiënte methode om spachtelputz te verwijderen is door stoom te gebruiken. Het gebruik van een afstoomapparaat maakt het stucwerk zacht, waardoor het eenvoudiger van de muur kan worden afgehaald. Denk aan de ondergrond van de muur.
 • Deze aanpak is niet geschikt voor elke ondergrond. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld slechte resultaten hebben bij blootstelling aan stoom, met ernstige gevolgen.
 • Stucen
  Voor mooie en strakke muren is stucen de meest efficiënte keuze. In tegenstelling tot de genoemde opties, zorgt deze methode voor weinig werk en rotzooi, en verdwijnt het risico op beschadigingen aan de muur.

Wilt u een fraai eindresultaat met weinig risico op beschadigingen? Maak de beslissing om de muur opnieuw te laten stucen. Bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda denken onze experts graag met u mee.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz nog steeds een gangbare keuze?

Spachtelputz is al sinds de jaren '80 bekend en wordt ook nu nog vaak toegepast. Dit heeft niets met tijd te maken, maar meer met waar uw voorkeur naar uitgaat.

Wat karakteriseert sierpleister tegenover spachtelputz?

Het verschil tussen de twee is klein. Eigenlijk beslaat sierpleister de overkoepelende term voor soorten stucwerk zoals spachtelputz.

Hoeveel jaar kunt u genieten van spachtelputz?

Spachtelputz levert langdurig een mooie afwerking. Spachtelputz is stevig en behoudt daardoor zijn kwaliteit jarenlang.

Kun je over spachtelputz heen schilderen?

Gebruik van gekleurde spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur direct klopt. Het is geruststellend te horen dat u indien gewenst zonder problemen over spachtelputz heen kunt schilderen.


Gerelateerde pagina's

Stukadoorsbedrijf J.Brosda staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het stuken van buitengevels en voor sierstucwerk (zoals beton ciré en leemstuc) hebben wij alle expertise in huis. Sausklare wanden kunnen wij voor u afwerken met airless latex spuiten. Voor grotere projecten schakelen we collega-stukadoors in.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter