Teamfoto Stukadoorsbedrijf J.Brosda
Over pleisterwerk van Stukadoorsbedrijf J.Brosda Wij staan in Apeldoorn voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Zutphen

Over pleisterwerk van Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Heeft u het voornemen om uw huis groots aan te pakken? Dan treft u al snel de term pleisterwerk aan. Wat houdt pleisterwerk precies in, en waarvoor wordt het toegepast?

Wij willen u graag uitleggen wat pleisterwerk precies is, wat de voordelen zijn en welke verschillende toepassingen er zijn. Wilt u graag invullende informatie of persoonlijk advies? U kunt rekenen op onze ervaren stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda in Apeldoorn, neem contact op.

Onze vakmensen staan klaar met advies. Voor vragen kunt u ons bellen op 0575 211 112 of een gratis offerte aanvragen. Onze experts bieden u graag een op maat gemaakt advies.

Onze stukadoor die aan het pleisteren is.
Kies voor de stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda, en ga voor kwalitatief pleisterwerk!

Soorten pleisterwerk

Er zijn tal van verschillende soorten pleisterwerk die elk hun eigen unieke kenmerken en toepassingen hebben. Er is altijd een materiaal dat bij uw eisen past. Onderstaande lijst bespreekt de meest voorkomende soorten pleisterwerken:

 • Sierpleister
  Sierpleister wordt vaak binnen toegepast voor een decoratieve afwerking. Er zijn allerlei texturen en kleuren beschikbaar. Door deze eigenschap is het veelzijdig in gebruik.
 • Gipspleister
  Gipspleister wordt vaak binnenhuis toegepast op muren en plafonds. Met de snelle droogtijd en het gladde oppervlak is gipspleister ideaal voor zowel schilderen als behangen. Het is hierdoor zeer geschikt voor het schilderen of behangen.
 • Cementpleister
  Cementpleister biedt zowel stevigheid als bescherming tegen water. Hierdoor is het ideaal voor gebruik in natte ruimtes zoals kelders en badkamers. Deze pleister is minder glad dan gipspleister.
 • Kalkpleister
  Voor het renoveren van historische panden wordt vaak kalkpleister gebruikt, geschikt voor zowel binnen- als buitenwerken. Een van de voordelen van kalkpleister is dat het een schimmelwerende werking heeft en vochtregulerend is. Hierdoor blijft de uitstraling natuurlijk.

Wat is pleisterwerk?

Onder pleisterwerk, ook wel stucwerk genoemd, verstaan we het aanbrengen van een laag gips, kalk, cement of een combinatie daarvan op muren en plafonds. Het beoogde resultaat is een glad, egaal of sierlijk oppervlak dat geschikt is voor verf, behang of andere eindafwerkingen. De talloze mogelijkheden maken het geschikt voor bijna iedere stijl.

Pleisterwerk speelt een belangrijke rol in zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties. Het levert een vlakke en gelijkmatige afwerking op muren en plafonds. Dit creëert niet alleen een fraaie look, maar versterkt ook de duurzaamheid.

De termen stucwerk en pleisterwerk worden regelmatig door elkaar heen gebruikt, al ziet hier wel een verschil in. Voor pleisterwerk gebruikt men een ander type mortel dan voor stucwerk. Dankzij de strakke afwerking wordt pleisterwerk vaak glad stucwerk genoemd.

Voordelen van pleisterwerk

Met pleisterwerk profiteert u van de brede inzetbaarheid en de vele voordelen. Met pleisterwerk bereikt u een zeer nette en kwalitatieve afwerking van uw woonruimte. Ook geven we graag de voordelen van pleisterwerk mee:

 • Strakke afwerking Pleisterwerk zorgt voor een evenwichtige en strakke bovenzijde. Hierdoor is het perfect om verder afgewerkt te kunnen worden, zoals met verf of behang. Pleisterwerk maskeert onvolkomenheden en zorgt zo voor een strakke afwerking.
 • Persoonlijke stijl Pleisterwerk komt in talrijke unieke kleuren en texturen. Deze mogelijkheden bieden een kans om unieke texturen en kleuren samen te stellen. Wat u ook wilt, er is altijd een combinatie te vinden die bij uw persoonlijke wensen en stijl past.
 • Duurzaamheid Met het aanbrengen van pleisterwerk ontstaat er een beschermende laag op muren en plafonds. Dit helpt om de structuur te versterken en te beschermen tegen slijtage en beschadigingen. Met pleisterwerk kiest u voor een duurzame en sterke bescherming.
 • Vochtregulatie Specifieke soorten pleisterwerk kunnen vocht deels opnemen en later weer afgeven. Door deze ademende en vochtregulerende eigenschappen wordt de kans op schimmelvorming en vochtproblemen aanzienlijk verkleind. Hierdoor wordt de ondergrond beschermd tegen schade en wordt een gezond binnenklimaat ondersteund.
 • Isolerende eigenschappen Pleisterwerk biedt goede isolatie, wat helpt om uw energiekosten te verlagen. Het geeft uw woning een uitstekende akoestiek. Het verbetert de akoestiek door galm te verminderen.

Pleisterwerk laten aanbrengen Apeldoorn

Voor perfect stucwerk bent u bij Stukadoorsbedrijf J.Brosda aan het juiste adres. Met Stukadoorsbedrijf J.Brosda krijgt u prachtig stucwerk voor een fair tarief. Wij zorgen voor elegant stucwerk voor een betaalbare prijs.

Stukadoorsbedrijf J.Brosda biedt niet alleen nieuw pleisterwerk aan maar ook hulp bij renovaties en herstelwerkzaamheden door onze vakmensen. Zou u graag meer informatie willen over onze mogelijkheden in regio Apeldoorn? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies via 0575 211 112 of vraag een gratis offerte aan.

Veel gestelde vragen over pleisterwerk

Wat is het verschil in afwerking tussen stucwerk en pleisterwerk?

De doorslaggevende factor tussen stucwerk en pleisterwerk is de soort mortel die wordt gebruikt. Er zijn allerlei varianten van deze mortel verkrijgbaar. Ondanks dat pleisterwerk thuishoort onder stucwerk, hebben ze verschillende samenstellingen en diktes als ze op de muur worden aangebracht.

Is spachtelputz te vergelijken met pleisterwerk?

Spachtelputz is een van de meest bekende toepassingen van pleisterwerk. Het heeft een herkenbare fijne korrelstructuur. Het is ideaal voor uw interieur door de waterafstotende, kleurvaste en stootvaste kwaliteiten.

Hoeveel tijd zal het kosten om pleisterwerk aan te brengen?

De tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van het te bepleisteren oppervlak, de snelheid van de stukadoor, en de gekozen techniek. Het aanbrengen van pleisterwerk kan wat dagen in beslag nemen. De benodigde tijd is meestal tussen de 3 en 5 dagen.

Wat is de tijdsduur voor het drogen van nieuw pleisterwerk?

Voor volledig drogen heeft pleisterwerk een tijdje nodig. Het drogen van pleisterwerk gebeurt met een snelheid van 1 millimeter per dag. Voor pleisterwerk van 10 millimeter dikte geldt een droogtijd van ongeveer 10 tot 14 dagen.

Stukadoorsbedrijf J.Brosda staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het stuken van buitengevels en voor sierstucwerk (zoals beton ciré en leemstuc) hebben wij alle expertise in huis. Sausklare wanden kunnen wij voor u afwerken met airless latex spuiten. Voor grotere projecten schakelen we collega-stukadoors in.