Teamfoto Stukadoorsbedrijf J.Brosda
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Zutphen

Woonkamer stucen Apeldoorn

Wilt u uw muren laten stucen door een professional uit Apeldoorn? Dan hoeft u niet verder te zoeken dan Stukadoorsbedrijf J.Brosda. Voor kwalitatief stucwerk tegen een eerlijke prijs bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft uw muur last van oneffenheden of scheuren? Zijn er barsten of gaten in uw muren aanwezig? Ziet u vocht- of schimmelschade aan uw muren?

Onze vaklieden helpen u graag bij het omtoveren van uw woonkamer met ons uitstekende stucwerk. Op deze pagina vindt u informatie over de opties voor woonkamer stucen in Apeldoorn, onze werkwijze en de kosten. Voor gratis advies belt u 0575 211 112 of vraagt u een kosteloos kostenplaatje aan.

Net gestucte witte woonkamer.
Laat de woonkamer stucen door Stukadoorsbedrijf J.Brosda en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Er zijn meerdere stucsoorten die u kunt overwegen voor uw woonkamer. Kijkt u vooral eens rond op onze website om te zien welke soort het beste aansluit bij uw stijl en wensen. Voor uw gemak vindt u hieronder een overzicht van de vier meest bekende stucvormen:

 1. Spacken:
  Spacken wordt uitgevoerd door een nieuwe stuclaag met een spuitmachine aan te brengen. Met deze aanpak kan er snel een groot gebied worden behandeld. Dit wordt doorgaans in twee lagen op het oppervlak aangebracht dat behandeld wordt.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een geïmpregneerde vorm van stucwerk met marmerkorrels als element. Dit resulteert in een muur met een grove, korrelige structuur. Het laat een uniforme korrelstructuur achter en is onderhoudsarm.
 3. Behangklaar stucen:
  Bij het stucen van de muur tot deze behangklaar is, wordt ervoor gezorgd dat u er direct behang op kunt aanbrengen. De muur voelt nog niet overal glad aan. Bij sausklaar stucwerk is dit wel het geval.
 4. Sausklaar stucen:
  Wilt u verven? Dan zijn sausklaar gemaakte muren ideaal. De stukadoor brengt een dunne laag aan op de muur. U kunt de muur meteen verven zodra het stucwerk goed is opgedroogd.

Werkwijze woonkamer stucen door Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Uw woonkamer stucen neemt vaak aanzienlijk veel tijd in beslag. U bent vast benieuwd wat u kunt verwachten. Onze teamleden van Stukadoorsbedrijf J.Brosda werken gestructureerd en hanteren de huidige regels op het gebied van hygiëne en veiligheid.

De stukadoor zal bij u thuis komen om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn en om een kostenraming te maken. Nadat de ruimte gemeten is, controleren wij de staat van zowel het plafond als de muren. Gips wordt gebruikt om beschadigingen te vullen en losse delen worden waar nodig weggehaald.

Voor een goede bescherming van de ruimte, worden de vloer en obstakels zoals stopcontacten zorgvuldig afgeplakt. Het is ook belangrijk dat de muur grondig schoongemaakt wordt zodat er geen oneffenheden in het stucwerk komen. Op de hoeken van de muur worden stucbeschermers gemonteerd voor een nette afwerking.

Wanneer de ruimte stuc-gereed is, zal de stukadoor een grondlaag, ook wel primer genoemd, aanbrengen. Deze zorgt er voor dat het stucwerk beter hecht aan de muur of plafond in de woonkamer. Het voorbereiden van het stucmiddel kan beginnen als de primer droog is.

Hiervoor wordt water vermengd met gips en door elkaar gemixt met een mortelmixer. Het aanbrengen van stucwerk vergt aanzienlijke inspanning en tijd. Het stucwerk wordt met zorg op de muur aangebracht met een troffel en raapbord.

De muur wordt gelijkmatig gestuct door de stukadoor. Met een reilat worden de grootste hobbels verwijderd en maakt de stukadoor de muur mooi vlak. Tot slot wordt de muur netjes afgespackt en daarna glad geschuurd met een spons.

Wilt u een dieper inzicht in hoe wij stucen? Wilt u leren over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Neem gerust contact op met onze stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda via 0575 211 112 voor dat extra stukje informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houd in uw planning rekening met de droogtijd van het stucwerk. Een millimeter stucwerk droogt dagelijks bij een kamertemperatuur van 10 tot 20°C. Een stuclaag van 3 millimeter droogt in circa 3 dagen; het ventileren van de woonkamer kan dit sneller laten verlopen.

Wat kost een woonkamer stucen in Apeldoorn?

Er zijn verscheidene variabelen die invloed uitoefenen op de kosten van het stucen van uw woonkamer. Vraag onze ervaren stukadoors om advies voor een goed kostenoverzicht. Deze opsomming geeft weer welke factoren invloed hebben:

 • Materialen
  Verschillende materialen worden door een stukadoor gebruikt om zijn werk te realiseren. Denk aan het gereedschap waarmee de stukadoor werkt, zoals een pleisterspaan voor het gladstrijken van de muren. Hier vallen ook de materialen onder die direct op de muur en/of het plafond worden toegepast.
 • Soorten afwerkingen
  Zoals eerder verteld, speelt de keuze van stucsoort een rol in de uiteindelijke kosten. Over het algemeen is spacken de beste keuze als het gaat om kosten van stucen. Het plaatsen van spachtelputz is vaak kostbaarder.

 • Arbeidskosten
  De arbeidskosten zijn de geldbedragen die de stukadoor nodig heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De stukadoor heeft met zijn medewerkers kosten die hij moet dekken. Het uurtarief kan fluctueren door landelijke richtlijnen.
 • Moeilijkheidsgraad
  Het stucen van een plafond is voor een stukadoor arbeidsintensiever dan het stucen van een muur. De stukadoor werkt immers boven zijn hoofd. Een groot plafondoppervlak stucen zorgt voor een verhoging in de moeilijkheidsgraad en dus ook in de totale prijs.
 • Aantal vierkante meters
  Bij een groter te stucen oppervlak, zullen de kosten uiteraard hoger worden. Hoe meer vierkante meters u laat bewerken, hoe minder u per m2 betaalt. Bij een toename van het aantal te stucen m2, zal de prijs per m2 dalen.
 • Regio
  De kosten voor het stucwerk hangen mede af van de regio waarin u zich bevindt. In grote stedelijke gebieden betaalt u doorgaans meer voor stukadoors dan in de omliggende rustige steden. In grote steden zijn er minder stukadoors beschikbaar en de vraag naar hun diensten is hoog.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Het bewerken van een rechte kamer is minder tijdrovend dan een ruimte met veel hoeken. Een kamer met talrijke hoeken en krappe plekken heeft invloed op de prijsstelling. Het bewerken van kleine hoekjes vergt meer tijd van een stukadoor.
 • Staat van het plafond
  De conditie van uw muren en plafond is van cruciaal belang voor de prijs. Bij gebreken, maakt de stukadoor de wanden eerst weer in orde. Hiervoor maakt de stukadoor vanzelfsprekend ook kosten, welke terug te vinden zijn in de eindprijs.

Vraag u zich af wat de kosten voor uw project zijn? Heeft u een kostenoverzicht nodig? Bel dan onze stukadoors van Stukadoorsbedrijf J.Brosda via 0575 211 112. Voor persoonlijk advies over alle mogelijkheden kunt u bij ons terecht.

Uw woonkamer in Apeldoorn laten stuken door Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Door te kiezen voor het laten stucen van uw woonkamer maakt u een verstandige investering in uw woning. Zoekt u een vakman die u persoonlijk begeleidt bij het uitzoeken van de mogelijkheden? Dan kunt u rekenen op Stukadoorsbedrijf J.Brosda in regio Apeldoorn!

Onze vakmannen garanderen topkwaliteit dienstverlening zonder inbreuk op de standaard. Bespreek uw vragen en wensen eenvoudig door te bellen met 0575 211 112 of vraag een vrijblijvende offerte aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Apeldoorn

Zelf stucen, kan dat?

Zelf stucen is mogelijk met de juiste voorbereiding, kennis en materialen. Echter wordt deze arbeidsintensieve taak vaak zwaar onderschat. Voor het beste eindresultaat kunt u het beste een ervaren stukadoor inschakelen.

Hoelang ben je bezig met een woonkamer stucen?

De gemiddelde tijd voor het stucen van een woonkamer is 1 tot 3 dagen, afhankelijk van de omvang van de ruimte. Elke aangebrachte millimeter stucwerk neemt een dag droogtijd in beslag. Het duurt zo'n 3 dagen voordat een stuclaag van 3 millimeter droog is.

Waarom is stucen een dure aangelegenheid?

Het stucen van een woonkamer vergt veel tijd en maakt gebruik van verschillende materialen. Daarnaast is stukadoren een zeer arbeidsintensief beroep, waarbij het tijd in beslag neemt om kwalitatief goed stucwerk aan te leveren. Deze investering zorgt voor topkwaliteit stucwerk dat lange tijd meegaat.

Wat kost een stukadoor?

De kosten van een stukadoor variëren sterk, afhankelijk van waar u zich bevindt en wat er precies moet gebeuren. Voor een exacte prijsindicatie is het cruciaal om advies in te winnen bij een gespecialiseerde professional. Zo hebt u helder inzicht in welke kosten u kunt verwachten voor het realiseren van uw droominterieur.


Stukadoorsbedrijf J.Brosda staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over Stukadoorsbedrijf J.Brosda

Stukadoorsbedrijf J.Brosda is een jong en energiek bedrijf met ruime ervaring in allerlei stucwerk. Wij zijn specialist in het sausklaar opleveren van wanden en plafonds in woningen en bedrijfspanden. Ook voor het stuken van buitengevels en voor sierstucwerk (zoals beton ciré en leemstuc) hebben wij alle expertise in huis. Sausklare wanden kunnen wij voor u afwerken met airless latex spuiten. Voor grotere projecten schakelen we collega-stukadoors in.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter