Stucwerk repareren kleine beschadigingen verhelpen met vulmiddel

Met stucwerk als basis geniet u van mooie, egale muren die geschikt zijn om te schilderen of te behangen. Aangezien stucwerk kan leiden tot scheurtjes in de muur na verloop van tijd, vooral bij grote temperatuurverschillen, is het handig om te weten hoe u dit kunt oplossen. Het is goed om te weten dat u zelf aan de slag kunt met het herstellen van scheurtjes in het stucwerk. In deze blog krijgt u waardevolle adviezen en tips om deze klus succesvol uit te voeren.

Een van de bekendste methodes om een kleine beschadiging in het stucwerk te repareren is met behulp van vulmiddel. Er zijn verschillende soorten en typen vulmiddel, voor verschillende klussen en voorkeuren. Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare opties van vulmiddelen en hoe u ze op de juiste manier kunt inzetten om uw stucwerk te herstellen.

Er zijn verschillende vormen van vulmiddel beschikbaar, zoals in poedervorm, kant-en-klaar, sterk of buigzaam. Vraag naar advies bij de bouwmarkt of een stukadoor voor de juiste aanbeveling. Het is slim om ruim voldoende aan te schaffen, omdat het lastig is te bepalen hoeveel u nodig zult hebben.

Als u lokale kleine schade aan het stucwerk wilt verhelpen, is vulmiddel een prima keuze. Voorafgaand aan de reparatie moet u de beschadiging voorbereiden door afgebladderde verf of uitstekende kalk nabij de scheur weg te halen. Voor dit werk is een plamuurmes de juiste keuze.

Voor het repareren van kleine scheurtjes is het handig om ze iets verder uit te krabben. Een V-vormige verfkrabber kan hierbij goed van pas komen. Hierdoor kan het vulmiddel zich optimaal binden aan het oppervlak waarop u werkt!Vergeet niet om de omgeving van de scheur goed te reinigen door deze te ontvetten en stofvrij te houden.

Als u de beschadiging een beetje nat spuit, zal het vulmiddel beter hechten omdat de muur minder opzuigt. Indien u het type vulmiddel dat u hebt gekocht in aanmerking neemt, maakt u dit klaar voordat u de scheur vochtig maakt. Hiermee bent u helemaal klaar om meteen te starten.

Voor het opvullen van de scheur is een plamuurmes het beste gereedschap om vulmiddel aan te brengen. U beweegt het mes strak langs de muur om de scheur volledig te vullen met vulmiddel. Het is belangrijk om overtollig vulmiddel direct te verwijderen na het vullen van de scheur.

Het vulmiddel zal op deze manier mooi opdrogen. Let op dat vulmiddel kan krimpen na het opdrogen. Het kan gebeuren dat u de scheur 2 á 3 keer moet opvullen.

Zodra alles droog is, kunt u de laatste oneffenheden wegschuren totdat de muur weer strak en glad is. Belangrijk: vulmiddel kan anders opdrogen dan de rest van het pleisterwerk. Indien u van plan bent de muur opnieuw te verven, kan het zijn dat de verf anders uitpakt. Raadpleeg een stukadoor voor advies.

Laat uw stucwerk herstellen met een dunne pleisterlaag

Het kan gebeuren dat uw stucwerk op diverse plekken in de muur grote schade vertoont. Wanneer dit voorkomt, is het handig om een dunne nieuwe pleisterlaag over de hele muur aan te brengen. Voor het volbrengen van klusjes zoals deze is pleister in poedervorm een handige keuze.

Zo kunt u met de gebruiksaanwijzing zelf eenvoudig het pleister fabriceren voor op de muur. Door de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te volgen en de juiste verhoudingen water, poeder, etc. te hanteren, voorkomt u klontvorming en krijgt het pleister een mooie uitstraling op de muur. Door deze stappen te volgen, zal het pleister er goed uitzien op de muur zonder klontvorming.

Vóór aanvang van de reparatie moet de beschadiging worden klaargemaakt. Dit omvat het verwijderen van uitsteeksels en oneffenheden en het reinigen van de muur. Voordat u daadwerkelijk begint met het aanbrengen van het nieuwe pleister, is het van groot belang dat de gehele muur ontvet en stofvrij is.

Maak de muur mooi glad door het pleister gelijkmatig aan te brengen met een plakspaan. Verdeel het pleister in kleine hoeveelheden en strijk het nauwkeurig af voor een glad resultaat. Egaliseer het pleister door met een afstrijkmes het gehele werk nogmaals langs te gaan.

Let goed op welke soort schade het is en op wat voor muur het voorkomtBij ernstige schade is het verstandig om eerst een voorstrijkmiddel aan te brengen voordat u begint met de pleisterlaagDit zorgt ervoor dat het pleister optimaal aan de muur hecht

Als het pleister helemaal is uitgehard, kunt u de muur naar eigen inzicht schuren. De mate van schuren is afhankelijk van de oneffenheden die zich in de muur bevinden. Voor behang is licht schuren genoeg, voor verf moet de muur helemaal glad geschuurd worden.

Professionele reparatie van stucwerk voor u

Als u dat wilt, kunt u de reparatie uitbesteden aan een deskundige stukadoor, die gegarandeerd de gewenste resultaten zal opleveren. Als u nog vragen heeft over stukadoors, reparaties of andere zaken, of als u een afspraak wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!Als u meer informatie wilt of een afspraak wilt inplannen, kunt u Stukadoorsbedrijf J.Brosda bereiken via 0575 211 112.

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 112

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Praktische tips voor het onderhouden van stucwerk
> Hoe stucen een populaire optie is en de voordelen ervan
> Het isolerend effect van stucwerk voor u uitgelegd
> Tip 1 een afspraak bij de loodgieter de eerste stap voor stucwerkvoorbereiding